Merilniki vlage (relativne) in temperature


Merilniki vlage nemškega podjetja Galltec + Mela so poznani po po visoki kvaliteti po konkurenčnih cenah.. Njihovi merilniki vlage se uporabljajo od enostavhih procesov do zahtevnih industrijskih procesov za ex okolja, visoke temperature do +200°C, tlak do 25bar, za korozivne prostore...

Podjetje ima tudi lasten patentiran senzor za vlago z imenom POLYGA. Kot eno redkih proizvaja tudi higrostate - regulatorje vlage za nastavljanje relativne vlage za območja od 30 do +100% Rh. Merilniki vlage se lahko izdelajo tudi po željah kupca.

Higrostati se uporabljajo za regulacijo relativne vlage v prostorih, sušilnicah, knjižnicah, bolnišnicah, muzejih, hladilnicah za sadje in zelenjavo, v tekstilni, papirni in drugih zvrsteh industrije. Regulacija relativne vlage v teh prostorih je zelo pomembna, saj le optimalna vrednost relativne vlage zagotavlja ustrezno kakovost v proizvodnji in sušilnicah. Stopnja relativne vlage je zelo pomembna tudi v pisarnah in delavnicah, saj zraven temperature vpliva na ugodne delovne pogoje zaposlenih.
Higrostati ne potrebujejo nobenega dodatnega napajanja, zato se na mnogih mestih lahko uporabljajo kot on/off regulator relativne vlage.